Slimme biedstrategie in Google Ads

Conversiewaarde maximaliseren

NIEUWE SLIMME BIEDSTRATEGIE IN GOOGLE ADS

Iedereen die bekend is met Google Ads weet dat er verschillende biedstrategieën zijn waaruit je kunt kiezen als je een campagne creëert. Je kunt handmatig bieden en zelf de maximale kosten voor een klik bepalen, maar er bestaan ook verschillende ‘slim bieden’ strategieën waarbij Google gebruikt maakt van Machine Learning en bijvoorbeeld A/B-testen door deze programma’s. Deze geautomatiseerde biedstrategieën bestonden al langer, maar sinds 21 augustus 2019 is er een nieuwe geautomatiseerde biedstrategie toegevoegd, namelijk ‘Conversiewaarde maximaliseren’. Momenteel is deze strategie alleen beschikbaar voor Zoekcampagnes, maar wellicht zal het in de toekomst ook beschikbaar worden voor andere soorten campagnes, zoals Google Shopping.

 

OVER DE BIEDSTRATEGIE CONVERSIEWAARDE MAXIMALISEREN

Zoals gezegd is de nieuwe biedstrategie een geautomatiseerde strategie. Telkens wanneer iemand een zoekopdracht invoert waarbij een van jouw advertenties mogelijk getoond zou kunnen worden, maakt Google een inschatting over de waarschijnlijkheid dat deze potentiële klant een aankoop zal doen na het aanklikken van jouw advertentie. Het algoritme van Google maakt deze schatting op basis van het eerdere zoekgedrag van potentiële klanten en van de specifieke zoektermen die zij gebruiken. Ook wordt rekening gehouden met historische gegevens van jouw Zoekcampagne. Wanneer het algoritme van Google inschat dat de kans groot is dat de potentiële klant tot aankoop zal overgaan op jouw website, wordt het bod verhoogd, maar wanneer de kans juist erg klein is, wordt het bod verlaagd. Op deze manier wordt jouw dagbudget optimaal besteed.

 

HET VERSCHIL TUSSEN CONVERSIEWAARDE MAXIMALISEREN EN CONVERSIES MAXIMALISEREN

Je vraagt je misschien het volgende af: ‘Wat is het verschil tussen de biedstrategieën conversies maximaliseren en conversiewaarde maximaliseren?’. Het antwoord is simpel: bij conversies maximaliseren wordt geprobeerd het aantal conversies te verhogen, terwijl bij conversiewaarde maximaliseren geprobeerd wordt de totale waarde van de conversies zo hoog mogelijk te krijgen. Wanneer je een keuze gaat maken tussen deze twee strategieën, moet je nagaan of je het liefst veel bestellingen met een wat lagere orderwaarde wilt of juist een wat kleiner aantal orders met een hogere orderwaarde.

 

HOE STAP IK OVER OP CONVERSIEWAARDES MAXIMALISEREN?

Als conversiewaarde maximaliseren jou een goede strategie lijkt voor jouw Google Ads campagne, is het belangrijk dat je ‘conversies bijhouden’ hebt ingesteld en hierbij ook transactiespecifieke waarden meet. Vervolgens is het belangrijk om een realistisch dagbudget voor de campagne in te stellen, omdat de kans groot is dat Google dit dagbudget volledig zal benutten. Heb je hulp nodig bij het instellen van deze nieuwe geautomatiseerde biedstrategie of weet je niet helemaal zeker of deze strategie iets voor jouw bedrijf is? Neem dan contact op met onze marketingspecialisten!

Vraag ons om advies

Onze Blogs

 • Detailhandel & groothandels onder druk

  Veel ondernemers hebben tijdens de coronapandemie gebruik gemaakt van het uitstel van betaling dat de belastingdienst bood. Binnen deze regeling zou vanaf oktober 2022 gestart moeten worden met het terugbetalen van de 20 miljard aan belastingachterstand. Wij zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden om, ondanks sterk gestegen kostenstructuren, toch op kansen in te kunnen blijven spelen.

  Lees Meer
 • 7 voordelen van Hyvä theme voor een Magento webshop

  Hyvä, het Finse woord voor uitstekend, is een open-source e-commerceplatform dat op het Magento platform is gebouwd. Het is specifiek ontworpen om snelle en responsieve webwinkels te leveren. Waarom zou je voor Hyvä kiezen? Hieronder ontdek je enkele unieke voordelen.

  Lees Meer
 • Hoe Google omgaat met multilingual zoekopdrachten

  Over de hele wereld worden er veel talen gesproken. Deze talen kun je ook instellen in je browser, in je Google account, op je website en waar dit maar relevant is. Maar heb je je weleens afgevraagd hoe Google dit dan aan elkaar matcht? Want we spreken vaak meerdere talen, zoeken in meerdere talen, hebben misschien onze browser op engels staan, en zoeken vervolgens in het Nederlands. Hoe gaat Google hier mee om?

  Lees Meer
 • Koppel Search Console aan Merchant Center om groeimogelijkheden te ontdekken

  Een nieuwe functie in Google Search Console! Je kunt vanaf deze maand Google Search Console koppelen aan je Google Merchant Center. Hiermee kun je beter je productaanbod beheren.

  Lees Meer
 • Dé marketingfunnel voor SEO content

  In de wereld van Search Engine Optimization (afgekort: SEO) en content marketing zie je soms door de bomen het bos niet meer. Met allerlei pagina’s waar je teksten op kwijt kan, is het goed om onderscheid te maken in het doel van de teksten en zoekwoorden. Om het je gemakkelijker te maken hebben we SEO content uitgesplitst in een marketingfunnel.

  Lees Meer
 • 5 tips voor leadgeneratie

  Zoek jij naar een effectieve manier om nieuwe leads te bereiken? Dan ben je vast niet de enige. Veel marketeers hebben een leadgeneratie strategie, maar deze werkt niet altijd even goed. Toch zijn er manieren om steeds weer nieuwe leads te bereiken. Daarom 5 tips waarmee jij de leadgeneratie strategie voor jouw bedrijf kan gaan optimaliseren.

  Lees Meer
 • Onderzoek naar Google Analytics nadert afronding

  Het onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) naar Google Analytics nadert zijn einde, waarbij de focus ligt op wettelijke verplichtingen rondom dataverwerking. Er was eerder bezorgdheid over het privacyvriendelijk instellen van Google Analytics, maar met het EU-US Data Privacy Framework is dit bezwaar verminderd. De uitkomst van het onderzoek kan invloed hebben op het gebruik van Google Analytics.

  Lees Meer
 • Unieke vs duplicate content test

  In de SEO wereld is duplicate content altijd al een groot onderwerp geweest. Hoe erg is het als je duplicate content gebruikt? Is het slecht voor je SEO? Hoe uniek is uniek? Allemaal vragen die de afgelopen jaren de revue gepasseerd zijn. Wij maken zelf als bureau content altijd uniek. We schrijven kwalitatieve artikelen, maar is dat het wel waard? Om daar achter te komen zijn wij altijd op zoek naar cases, tests over unieke en duplicate content. En we kwamen een pareltje tegen op LinkedIn.

  Lees Meer
 • Channable Roadmap Q3 & Q4

  Onmisbaar voor SEA is de feedoptimalisatietool Channable. Met Channable kun je je productfeed zo optimaliseren voor bijvoorbeeld Google Shopping, dat je beter gevonden wordt, dat je CTR stijgt en dat je gemiddelde cpc lager wordt. Niet alleen voor Google Shopping en je Performance Max campagnes, ook andere kanalen zoals Microsoft Ads, Vergelijk, Facebook, Pinterest etc.

  Lees Meer
 • Search Generative Experience

  De opkomst van Google’s ‘featured snippets’ markeerde een belangrijke stap in het beantwoorden van zoekvragen zonder dat er op een link geklikt hoefde te worden. Met de recente introductie van de door AI aangedreven Search Generative Experience wordt deze ontwikkeling nog verder uitgebreid. De impact op SEO is aanzienlijk. Om bovenaan te blijven staan, is het essentieel om gebruik te maken van jouw unieke menselijke kwaliteiten.

  Lees Meer
 • 4 manieren om videomarketing in te zetten

  Het staat tegenwoordig bij elke content marketeer wel in het woordenboek: Videomarketing. Maar videomarketing is nog altijd een breed begrip met verschillende invalshoeken. Want wat voor video moet het zijn en via welke kanalen ga je de video verspreiden? Voordat we verder op deze vragen ingaan is het belangrijk om de “Waarom”-vraag te beantwoorden.

  Lees Meer
 • Zo zet je je contentmarketing succesvol in

  Wat is het nut van contentmarketing en waarom zou je het moeten gebruiken? Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden zullen we eerst inzoomen op wat contentmarketing precies inhoudt.

  Lees Meer
 • Gids om te beginnen met Pinterest

  Je vraagt je vast af: ‘’Waarom zou ik Pinterest aanmaken? Ik heb al een Facebook én een Instagram pagina!’’ Nou, ruim 3.5 miljoen mensen in Nederland hebben een Pinterest account, waarvan 717.000 leden de app of site dagelijks openen. Dit zijn een hoop potentiële klanten die jij kunt bereiken.Maar hoe kan jij Pinterest gebruiken om jouw business goals te realiseren? Lees verder om erachter te komen.

  Lees Meer
 • Hoe kun je remarketing inzetten

  Wist je dat voor de meeste websites er vaak nog geen 2% van de bezoekers over gaat tot aankoop? Maar betekent het dan dat je niets hebt aan de overige 98% van de bezoekers? Om het meeste uit al je bezoekers te halen raden wij iedereen aan om te starten met remarketing. Maar wat is het precies?

  Lees Meer
 • Maak je website mobiel vriendelijker

  Tegenwoordig is alles ‘mobile first’. Consumenten doen steeds meer onderzoek online en kopen ook vaker online. Vroeger was dit natuurlijk andersom. Veel bedrijven hebben zich nog niet aangepast aan een goed werkende mobiele website. Lees in dit artikel hoe jij je website mobiel vriendelijker kan maken.

  Lees Meer
 • Quick wins in webdesign

  Je hebt websites in alle vormen, kleuren en maten. Goed werkende websites, maar ook slecht presterende websites. Sommige websites zijn zelfs zo onaantrekkelijk dat je er net zo snel weer af bent als dat je er op bent gekomen. Dit is zonde, want middels ‘quick wins’ kun je de website al een stuk betrouwbaarder en toegankelijker laten overkomen op de bezoeker, waardoor hij/zij langer op de site zal blijven en dit ten goede komt van je conversies. Maar wat zijn deze quick wins en hoe pas ik ze toe?

  Lees Meer
 • Dit is wat werkt op LinkedIn

  Groeien op social media is wat ieder bedrijf wel zou willen. Er is veel informatie te vinden over het groeien op bijvoorbeeld Instagram. Om informatie te vinden over het groeien op LinkedIn moet je wat harder zoeken. Gelukkig helpen wij je verder met wat helpt en wat niet. Waarom LinkedIn inzetten? Omdat het groeien op LinkedIn zeer interessant is als je wilt groeien op een professioneel platform. We duiken nu dieper in de stof dus lees vooral verder.

  Lees Meer
 • Op deze manieren zijn jouw social media kanalen on point

  Ben je benieuwd wat social media voor jouw business kan doen? Onze specialisten willen graag met jou meedenken om het beste uit je social media kanalen te halen.

  Lees Meer
 • De 9 beste gratis SEO tools

  Is jouw website moeilijk vindbaar op Google en weet je niet waar dit door komt? Gebruik dan deze 9 GRATIS SEO tools. Om jouw website beter vindbaar te maken raden wij je aan om gebruik te maken van SEO tools.

  Lees Meer
 • 5 manieren waardoor mensen jouw content onthouden

  Hoe beter de content aansluit bij de vragen van jouw klanten, hoe eerder jouw content gevonden wordt. Maar, hoe zorg je er nu voor dat mensen je content ook onthouden?

  Lees Meer
 • 5 tips om met video jouw omzet te verhogen

  Hoe helpen video’s jouw bedrijf om meer omzet te maken? Een vraag die vele bedrijven stellen. Met behulp van video’s krijg jij als bedrijf sneller de aandacht van de consument

  Lees Meer
 • 5 triggers waardoor mensen je content zullen delen

  Interactie met je content is erg belangrijk. Je wil dat mensen je content liken, op je content reageren en het liefst willen we dat mensen je content delen! Maar hoe kan je mensen nu triggeren om content van jou te delen? We lichten 5 triggers toe waardoor mensen je content eerder zullen delen.

  Lees Meer
 • Top 8 website fouten

  Wij hebben voor jou de top 8 website fouten die gemakkelijk op te lossen zijn op een rijtje gezet. Ga met ons mee met alle learnings voor jouw website!

  Lees Meer
 • 10 meest gemaakte fouten in Instagram Shopping

  Instagram Shopping kan een groot voordeel opleveren voor je webshop, maar je moet wel weten wat je beter niet kan doen of hoe je dit kan vermijden. In deze blog vertellen we je de 10 meest gemaakte fouten.

  Lees Meer
 • 9 nieuwe features en tools voor shoppen op Google

  Op het jaarlijkse Search On event van Google zijn er 9 nieuwe manieren aangekondigd die het shopping via Google een stuk makkelijker gaan maken. Voor ons als adverteerders is dat enorm interessant, want nieuwe manieren, betekent nieuwe mogelijkheden!

  Lees Meer
 • Broken links, zo ga je ermee om

  Heel simpel gezegd zijn broken links koppelingen naar webpagina’s die niet werken. Wanneer je terecht komt op een 404 pagina heb je te maken met een gebroken koppeling. Je komt hierop terecht door op een link te klikken waarvan de pagina niet (meer) bestaat.

  Lees Meer
 • Succesvol reviews verzamelen

  Vertrouwen is voor klanten heel belangrijk en online reviews bouwen vertrouwen op!Er zijn drie verschillende soorten reviews: bedrijfsreviews, productreviews en locatiereviews. Maar hoe ga je te werk?

  Lees Meer
 • 3 onbekende tips voor je Google bedrijfsprofiel

  Je Google My Business account is een belangrijk onderdeel van je online website. Je kunt hier namelijk alle info aan toevoegen die voor je klant belangrijk is. Openingstijden, diensten, contactgegevens, adres, en ook foto’s, nieuwsberichten en aanbiedingen.

  Lees Meer
 • 16 easy fixes om jouw website te optimaliseren

  Wij hebben voor jou de top 16 website fouten die gemakkelijk op te lossen zijn op een rijtje gezet. Ga met ons mee met alle learnings voor jouw website!

  Lees Meer
 • 10 tips om je Instagram post te boosten

  Beginnen met Instagram kan overweldigend zijn, er zijn enorm veel manieren om te posten. In deze blog delen we 10 creatieve manieren om je Instagram posts te boosten.

  Lees Meer
 • De beginnerstips voor Google Looker Studio

  Google Looker Studio is een tool van Google om gemakkelijk rapportages te maken. De tool is gratis en je verbindt gemakkelijk andere belangrijk Google kanalen aan je rapportage zoals Google Search Console, Google Ads en Google Analytics

  Lees Meer
 • SEO in 2023

  We zijn alweer in 2023 beland! Om deze reden hebben wij voor jou onderzocht wat de SEO trends in 2023 zullen zijn. Zo weet jij wat jij kan verwachten van Google in 2023. Wij hebben deze trends voor jou overzichtelijk op een rijtje gezet. Lees verder voor alle SEO trends in 2023.

  Lees Meer
 • De detailhandel groeit weer

  Deze week publiceerde het CBS nieuwe omzetcijfers in de detailhandel. Na een duidelijke dip in maart en april, vond een duidelijke correctie plaats. Nu hoeven wij niemand uit te leggen wat ervoor gezorgd heeft dat winkeliers het enorm zwaar hebben gehad. Gelukkig zien we dat de winkelverkopen weer aantrekken, en dat er zelfs meer omzet is gegenereerd dan in dezelfde periode in 2019

  Lees Meer
 • Google Analytics 4

  Waarschijnlijk heb je er al wat over gehoord: GA4. GA4 heeft veel nieuwe opties en features. In deze blog vertellen wij van Webelephant de veranderingen van GA4 ten opzichte van Universal Analytics en de nieuwe functionaliteiten die in GA4 zijn toegevoegd.

  Lees Meer
 • Waarom Social Media

  Videomarketing is simpel gezegd: video’s als middel inzetten om je merk, product, of dienst te promoten en te vermarkten op de markt. Videomarketing kun je doen via je eigen kanalen zoals je website, maar ook via andere kanalen zoals social media, zoekmachines en natuurlijk Youtube.

  Lees Meer
 • Wat is een SSL certificaat?

  Videomarketing is simpel gezegd: video’s als middel inzetten om je merk, product, of dienst te promoten en te vermarkten op de markt. Videomarketing kun je doen via je eigen kanalen zoals je website, maar ook via andere kanalen zoals social media, zoekmachines en natuurlijk Youtube.

  Lees Meer
 • E-mailmarketing wetgeving

  Als webshop verstuur je nogal wat mails. Je hebt de orderbevestiging, de order update, de verzendbevestiging, eventueel nog een losse mail over productinformatie, en de review mail. Naast deze “standaard” mails, heb je misschien ook wel een nieuwsbrief. En automatische mailings na het bestellen van bepaalde producten, of op verjaardagen een kortingsmail. Maar wat mag nu eigenlijk nog, en wat mag zeker niet meer?

  Lees Meer
 • Wat is ransomware?

  Wellicht heb je de term ransomware wel eens voorbij horen komen, maar heb je geen idee wat het betekent. Misschien is je webshop de dupe geworden van ransomware en ben je op dit artikel terecht gekomen in de hoop een oplossing te vinden voor de ontstane problemen. Hieronder zullen we uitleggen wat het is, welke vormen er bestaan en wat je ertegen kunt doen.

  Lees Meer
 • A/B testen, zo werkt het en dit kan je ermee bereiken

  Wil je conversies genereren, ervoor zorgen dat mensen meer doorklikken naar andere pagina’s of dat bezoekers meer tijd doorbrengen op je website? Dit kan je bereiken door het optimaliseren van je website. Het optimaliseren van een website kan op meerdere manieren. Een van de manieren is door een methode die ‘A/B testen’ heet. Hieronder lees je hoe je een A/B-test kan opzetten en waarom het voor jouw website interessant kan zijn

  Lees Meer
 • Waarom LinkedIn inzetten als mediakanaal

  Iedereen weet dat LinkedIn het belangrijkste zakelijke platform is. In tegenstelling tot een Facebook of Instagram is LinkedIn specifiek gefocust op het bedrijfsleven en netwerken. Daarentegen werkt LinkedIn hetzelfde als social media platform als Instagram en Facebook. Het kan veel tijd kosten om jouw bedrijf herkenbaar te maken op LinkedIn, daarom snappen wij dat je je afvraagt of het waard is om op LinkedIn moet zijn. In dit artikel gaan wij uitleggen waarom LinkedIn ook voor jou relevant is.

  Lees Meer
 • Gratis adverteren in Google Shopping

  Het stond al even op de planning, maar nu is het er ook echt. De gratis ‘Google shopping listings’ het Google Shopping tab waar producten getoond worden. Doordat de hele wereld geraakt is door covid-19 zorgen bedrijven ervoor dat ze beter zichtbaar worden online. Hierbij helpt Google een handje. Door het mogelijk te maken om je producten gratis in Google shopping te tonen. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we je hieronder uit.

  Lees Meer
 • Tag Manager en Analytics 4 instellen met Shopify Basic

  Het stond al even op de planning, maar nu is het er ook echt. De gratis ‘Google shopping listings’ het Google Shopping tab waar producten getoond worden. Doordat de hele wereld geraakt is door covid-19 zorgen bedrijven ervoor dat ze beter zichtbaar worden online. Hierbij helpt Google een handje. Door het mogelijk te maken om je producten gratis in Google shopping te tonen. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we je hieronder uit.

  Lees Meer
 • Hoe zet je affiliatemarketing in voor je merk

  Affiliate marketing is een marketingstrategie die vlucht heeft genomen door sociale media zoals Instagram en TikTok. Het aan de man brengen van je product of merk via iemand anders noemen we affiliatemarketing.

  Lees Meer
 • Overstappen naar Magento 2

  De ondersteuning van Magento 1 vanuit Adobe® is per 30 juni 2020 gestopt. Voor veel ondernemers wordt de noodzaak om over te stappen nu pas duidelijk. Ontwikkelaars en marketeers zijn echter al jaren bezig met de overstap naar Magento 2 en wat hierbij komt kijken. Dit zijn de belangrijkste redenen om de stap te maken.

  Lees Meer
 • Het belang van goede Meta gegevens

  De meta titel en meta omschrijving zijn een belangrijk onderdeel van jouw SEO strategie. Schrijf je een sterke en aantrekkelijke meta, dan verbeter jij jouw score in Google en verhoog je hiermee jouw vindbaarheid. Dus pak even een lekkere kop thee of een bakje koffie en ga er maar eens voor zitten.

  Lees Meer
 • Herhaalaankopen stimuleren met emailmarketing

  Merk je dat veel klanten slechts eenmalig een aankoop doen op je website? Dan kan het stimuleren van herhaalaankopen zeer nuttig zijn. Door het stimuleren van herhaalaankopen kan de omzet binnen je organisatie stijgen. Maar hoe kan dit gerealiseerd worden? Het antwoord op deze vraag is ‘emailmarketing’. Emailmarketing heeft enorm veel mogelijkheden en voordelen. Je kunt je (eenmalige) klanten er fantastich goed mee ’terughalen’.

  Lees Meer
 • Adverteren op Facebook

  Iedereen heeft wel eens een Facebook advertentie voorbij zien komen of gehoord over Facebook advertenties. Sinds 2007 is het mogelijk om via Facebook for Business te adverteren op Facebook. Wellicht heb je zelf weleens overwogen om gebruik te maken van Facebook Ads. Het enige wat je tegenhoudt is de onwetendheid over Facebook Ads en alle mogelijkheden die het met zich mee brengt. Daar zal verandering in komen.

  Lees Meer
 • Dit kun je zelf doen voor een snellere website

  Wist je dat een langzame website een belangrijke factor speelt in de hoeveelheid conversies die jij binnenhaalt? De laadsnelheid is namelijk een onderdeel in het algoritme van Google. Wanneer je website een lage laadsnelheid heeft, zal deze minder hoog scoren in Google dan jouw concurrent die wel een snelle website heeft! Laadsnelheid is vaak ook een belangrijke factor als er sprake is van een hoog bouncepercentage.

  Lees Meer
 • Pinterest: doe ook mee!

  Pinterest is op dit moment een grote inhaalslag aan het maken op het gebied van online marketing. Waar eerst vooral Facebook en Instagram werden gebruikt als social-mediakanalen, is ook Pinterest een interessant platform geworden. Heb jij er wel eens over nagedacht om Pinterest op een zakelijke manier in te zetten voor je bedrijf?

  Lees Meer
 • Bol zakelijk

  We zorgen ervoor dat de informatie over de producten van jouw site simpel naar Bol.com zakelijk wordt overgezet en je ook via Bol.com verkopen kan realiseren bij je doelgroep. Een meer technische uitleg over Bol.com zakelijk? Lees dan verder.

  Lees Meer
 • Fullservice ecommerce

  Een e-commerce bureau (of agency) die full service aanbiedt, neemt zowel marketing als development voor zijn rekening. Of het nu gaat om concept development, content creatie, technische webshop en website realisatie of het behalen van online doelstellingen: Webelephant werkt als e-commerce bureau met u samen om tot het beste resultaat te komen.

  Lees Meer
 • Magento vs. Shopware

  Momenteel schieten de E-commerce winkels als paddenstoelen uit de grond met dagelijks nieuwe aanbieders. Een dergelijke webshop beginnen is de laatste jaren een stuk makkelijker geworden dankzij platformen als Magento, WooCommerce en Shopware. In dit artikel gaan wij verder in op het gebruik van Magento vs. Shopware.

  Lees Meer
 • Concept development

  Een webshop beginnen is een spannende, maar leuke uitdaging. Tegenwoordig is een webshop beginnen makkelijker dan ooit en hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Onze marketingspecialisten helpen jou bij je conceptontwikkeling.

  Lees Meer
 • Zo krijg jij je bezoekers weer terug, maak gebruik van retargeting

  Met retargeting target je gebruikers die al eerder met je organisatie in aanraking zijn geweest. Hierin kun je zelf kiezen welke bezoekers je retarget, bijvoorbeeld degenen die geen aankoop hebben gedaan, of die een bepaalde pagina hebben bezocht.

  Lees Meer
 • Beste SEO tools

  SEO tools besparen je veel tijd en laat zien wat beter moet op je website. SEO tools maken heel wat mogelijk, zoals de populariteit laten zien van een aantal zoekwoorden. Je doet er uiteraard goed aan om deze woorden over te nemen in jouw teksten, alleen het blijft wel belangrijk of de zoekwoorden relevant genoeg zijn voor jouw website.

  Lees Meer
 • Zo zet je interactieve e-mails in

  We hebben er tegenwoordig allemaal mee te maken; interactieve e-mails. Maar wat zijn interactieve e-mails nou

  Lees Meer
 • De voordelen van carrousel advertenties op Facebook

  Een carrousel advertentie kan bestaan uit minimaal twee en maximaal tien afbeeldingen of video’s. Deze worden vervolgens in een dynamische carrousel geplaatst. Een carrousel advertentie kan interessant zijn voor bedrijven die meerdere producten willen laten zien in een advertentie.

  Lees Meer
 • Slimme biedstrategie in Google Ads

  Met de nieuwe slimme biedstrategieën in Google Ads kan je in jouw campagnes de conversiewaarde maximaliseren.

  Lees Meer
 • Google Ads inzetten van automatische biedstrategieën

  Waar je voorheen binnen Google Ads je eigen biedingen per klik (CPC) bepaalde, is het tegenwoordig mogelijk om je biedingen door Google zelf te laten bepalen. Zo zijn er verschillende automatische biedstrategieën mogelijk, afhankelijk van welke doelstelling jij hebt bij je Google Ads campagne.

  Lees Meer
 • Hoe kun je je kwaliteitsscore verbeteren

  De kwaliteitsscore wordt over het algemeen als richtlijn gebruikt om zo te bepalen of de advertenties van een adverteerder relevant en nuttig zijn. Hoe hoger de kwaliteitsscore, hoe relevanter en nuttiger Google de advertentie vindt.

  Lees Meer
 • Lokale marketing online marketing Breda

  Resultaat halen met online marketing in Breda? Webelephant is de ideale partner om samen online succes te boeken. Hoewel het internet nauwelijks grenzen kent, zijn er veel bedrijven die voornamelijk zaken doen in hun eigen regio.

  Lees Meer
 • Linkbuilden

  SEO is veelomvattend. Het doel is om zichtbaar te zijn in de (Google) zoekresultaten, en daar spelen verschillende factoren in mee. Maar misschien wel de meest besproken tactiek is linkbuilding. Maar wat is dat nu precies? En hoe doe je dat? En waarom eigenlijk?

  Lees Meer
 • Adverteren op Instagram

  Het adverteren op Instagram is voor iedereen toegankelijk, het enige waarom je misschien niet adverteert, is door de kennis die je mist. Daar gaan we eens verandering in brengen, lees daarom snel verder!

  Lees Meer
 • Marketplaces: Hoe succesvol in te zetten

  In deze blog maken we aan de hand van 5 stappen duidelijk hoe je marketplaces succesvol kunt inzetten, zodat je een nog groter bereik hebt.

  Lees Meer
 • Hierom moet je verkopen op Amazon

  Lees Meer
 • Amazon gids om te starten

  Je hebt vast van de lancering gehoord. Amazon heeft sinds 2020 de Nederlandse markt betreden. Amazon is een Amerikaans bedrijf en de grootste webwinkel ter wereld. Het is tevens het grootste bedrijf ter wereld.

  Lees Meer
 • Update in search console report voor het oplossen van foutmeldingen

  Goed nieuws! Google Search Console heeft een nieuwe versie van het site-vitaliteits rapport gelanceerd, wat het nu makkelijker maakt om foutmeldingen op te lossen.

  Lees Meer
 • Many featured snippets in de Google zoekresultaten

  De nieuwe ‘many’-snippets zijn nog in de testfase, dus de kans is zeer klein dat je het zelf al tegenkomt. Maar zodra we hier meer info over krijgen, zullen we je zeker een update sturen!

  Lees Meer
 • Hoe en wanneer gebruik je noindex, nofollow

  In deze blog lees jij waarom je bepaalde pagina’s juist zou moeten weren, en gaan we in op de begrippen noindex en nofollow. Ook leggen we je uit hoe je dit in zijn.

  Lees Meer
 • Nieuwe winkelfuncties in Pinterest

  Pinterest Shopping bestaat al een tijd, maar Pinterest is altijd bezig met het verbeteren van de ervaring voor zowel bedrijven als consumenten. Pinterest heeft nu nieuwe shopping-functies toegevoegd die errrrg de moeite waard zijn om eens te bekijken

  Lees Meer
 • Meer volgers en bereik op Instagram

  Martijn heeft ondervonden dat het groeien op Instagram niet lastig is, zo lang je maar de juiste informatie hebt. Deze informatie geven we je in dit blog. Begin vandaag nog met het groeien op Instagram.

  Lees Meer
 • Social media trends 2022

  Dit jaar zijn er net als vorig jaar weer vele trends gaande op het gebied van Social Media, maar welke trends zijn interessant? En welke trends zijn er allemaal? We neme u graag mee in de wereld van Social Media.

  Lees Meer
 • Nieuw de Performance Max campagnes van Google Ads

  Afgelopen jaren heeft Google zich steeds meer gefocust op het continu ontwikkelen van Google Ads aan de hand van machine learning, ook wel het Google-algoritme

  Lees Meer
 • TikTok advertising: Wat zijn Dynamic Showcase Ads DSA

  Dynamic Showcase Ads (DSA) van TikTok zijn op maat gemaakte videoadvertenties. Ze worden gemaakt op basis van een advertentiesjabloon, die gevuld is met productinformatie uit een catalogus.

  Lees Meer
 • Wat is een 301-redirect en waarvoor gebruik je ze

  U heeft het vast weleens meegemaakt, u bezoekt een website die u per direct naar een andere website doorstuurt. Op dat moment bent u doorgestuurd door een 301 redirect en er zijn een aantal redenen waarom deze ingezet kan worden.

  Lees Meer
 • UTM codes uitgelegd

  UTM of Urchin Tracking Module codes zijn stukjes tekst die aan het einde van je URL’s worden toegevoegd. Deze UTM codes tracken waar je website verkeer vandaan komt. Hierdoor staan UTM codes ook bekend als tracking tags.

  Lees Meer
 • Hoe kun je crawler traps voorkomen

  Het kan weleens voorkomen dat er een crawler-trap aanwezig is op uw website. Het is verstandig om deze crawler-trap zo snel mogelijk te verhelpen. Om dit te verhelpen is het natuurlijk wel handig dat u weet wat een crawler-trap precies is.

  Lees Meer
 • Wat is link juice?

  Link juice is de een term afkomstig uit de SEO-wereld. Link Juice staat voor de waarde of ook wel de kracht die aan de website wordt gegeven via links vanuit interne en externe bronnen.

  Lees Meer

Contact

CONTACTFORMULIER

Benieuwd waar kansen liggen voor jouw organisatie? Neem contact op via onderstaand formulier.

Door het versturen van dit formulier geef ik akkoord dat mijn gegevens door WebElephant verwerkt mogen worden.