PWA Whitepaper

Ignite Your Online Growth

Drive Sales and Scale Up

Wat is PWA?

Een PWA is een webapplicatie. PWA staat voor Progressive Web App en wordt gebouwd door middel van gebruikelijke technologieën als HTML, CSS en JavaScript. Hierdoor werkt het op ieder apparaat met een standaard browser.

PWA WhITEPAPER DOWNLOADEN

PWA wint steeds meer terrein

De techniek PWA wint steeds meer terrein ten opzichte van ‘native apps’. Dit komt doordat je slechts 1 platform hoeft te ontwikkelen en te onderhouden. Dit maakt een PWA vaak stukken goedkoper.

Je hoeft voor je webshop dus geen aparte app te ontwikkelen voor Android en iOS naast je webshop. Alle doorontwikkeling aan de webshop wordt hiermee direct doorgevoerd.

Web Wizards at Work

PWA is een webapp

PWA is een wébapp. Doordat het gebruik maakt van de functionaliteiten van een browser functioneert als een mobiele applicatie. Door deze fullscreen te lanceren voelt, werkt en gebruikt het als een native app.

Meer informatie

De voordelen van PWA

 • Progressive (progressief) – de PWA werkt voor iedere gebruiker ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt.
 • Responsive (reagerend) – een Progressive Web App past zich aan. Ongeacht het formaat van het scherm. Of het nu mobiel, tablet of desktop is.
 • Snel – Door gebruik te maken van zogenoemde service-workers kunnen veel elementen op de achtergrond geladen worden. Je kunt dit zien als de website die na het laden van de eerste pagina al elementen klaarzet voor de volgende stap van de gebruiker.
 • Veilig – door uitsluitend gebruik te maken van beveiligde verbindingen (HTTPS) voorkomen we dat informatie te zien, of aan te passen is. Jouw klanten hebben dus altijd een betrouwbare en veilige omgeving om in te shoppen.
 • Offline – Na de eerste keer laden zijn veel van de elementen offline beschikbaar. De klant merkt niets op het moment dat de internetverbinding even wegvalt.
 • Kosten – Het ontwikkelen van een webshop als Progressive Web Applicatie is stukken voordeliger dan het separaat ontwikkelen van een native app. Niet alleen voor het bouwen, maar ook het onderhoud hoeft slechts aan 1 platform te gebeuren. Dit bespaart duizenden euro’s per jaar.
 • Meer interacties – PWA gebruikers blijven langer op de site, en bekijken gemiddeld meer producten en artikelen. Door deze verhoogde betrokkenheid worden in PWA webshops ook meer aankopen gerealiseerd dan voorheen. Een droom voor elke marketing afdeling.
 • Gebruiksgemak – Door de enorm verbeterde snelheid en gebruikersinterface is het zeer eenvoudig om snel bij het juiste product of dienst uit te komen.
 • Light – Een traditionele app is vaak vele MB’s om te downloaden. Dit is niet alleen tijd die de klant (nog) niet op jouw webshop besteed, het heeft ook invloed op de databundels van je klanten. PWA’s zijn vaak zo klein dat deze niet in megabytes (MB) maar kilobytes (KB) gemeten worden. (1MB = 1000 KB)
Meer informatie

Download de PWA Whitepaper

 • Webdevelopment

  Creëer een indrukwekkende online aanwezigheid met de professionele webdevelopmentdiensten van Webelephant. Bouw een website die resultaten oplevert.
  Lees Meer
 • Hyvä thema

  Is jouw webshop klaar voor de volgende stap? Kies voor de vele voordelen van het Hyvä thema met een Magento CMS.
  Lees Meer
 • Magento webshop

  Lanceer een krachtige en gebruiksvriendelijke Magento webshop met de expertise van Webelephant. Verkoop online en bereik jouw e-commerce doelen.
  Lees Meer
 • Magento hosting

  Geniet van snelle en betrouwbare Magento hosting met Webelephant. Jouw webshop verdient de beste prestaties en uptime voor optimale verkoopresultaten.
  Lees Meer
 • Webdesign

  Maak een verbluffende eerste indruk met het professionele webdesign van Webelephant. Laat jouw website opvallen en trek meer klanten aan.
  Lees Meer
 • WordPress website

  Lanceer een dynamische en gebruiksvriendelijke WordPress website met Webelephant. Bereik jouw online doelen en beheer eenvoudig je content.
  Lees Meer