SEO MIGRATIE CHECKLIST

WE FIND YOUR FANS

Meer over SEO

Ignite Your Online Growth

WEBSITE MIGRATIE

Als je je website gaat migreren, dan kan het overweldigend zijn wat er allemaal staat te gebeuren. Een nieuwe webshop, een nieuw design, en/of een nieuwe achterkant. Een website migreren is niet niks. Het is geen kwestie van kopiëren en plakken. Nee, er komt veel meer bij kijken.

Adviesgesprek inplannen

SOORTEN WEBSITE MIGRATIES

 1. De ‘simpele’ url-migratie
  Hierbij ga je veranderen van website url. Was het eerst www.jouw-website.nl, dan is het nu bijvoorbeeld www.jouwwebsite.nl. Dat betekent dat elke oude url die op het internet te vinden is, zal moeten worden aangepast en doorgestuurd. Zowel intern (binnen je website: menu/interne links/footer) als extern (emails/advertenties/linkpartners/artikelen/blogs)
 2. De ‘complexe’ url-migratie
  In het geval van de complexe url-migratie, ga je van meerdere domeinen naar een domein. Je hebt bijvoorbeeld www.jouwwebsite.nl en www.mijnwebsite.nl, en je wil uiteindelijk met alleen www.jouwwebsite.nl verdergaan. Dat betekent dat je de oude urls van domein 2 moet doorsturen naar domein 1. De reden om dit te doen, is zodat je oude urls niet naar een niet-bestaande website leiden (bijvoorbeeld Google resultaten/urls in artikelen/op andere sites), maar zeker ook omdat je de opgebouwde waarde van de website niet wil weggooien. Door de urls door te sturen, stuur je de waarde ook door naar domein 1.
 3. De platform-migratie
  Deze migratie kan variëren van eenvoudig tot complex. Het gaat hierbij om een migratie van het CMS systeem van de website. Bijvoorbeeld een Magento 1-Magento 2 migratie, een WordPress-Magento migratie, een custom CMS-Magento migratie, of een WordPress naar een nieuwe WordPress migratie (enzovoorts).
Direct contact

Unzip A Creation

EEN SEO MIGRATIE IS NIET SIMPEL

Zoals je ziet is een migratie van een website echt geen eitje. En dan laten we in dit artikel het design en develop werk nog buiten beschouwing. Hier lees je alle informatie over de navigatie van de website en de online vindbaarheid en bereikbaarheid soepel te laten migreren.

Meer informatie

Ignite Your Online Growth

DE SEO MIGRATIE CHECKLIST

Om zo goed mogelijk waarde van je website te behouden zijn er een aantal punten die voor de migratie opgepakt zullen moeten worden, en ook na de migratie is het van groot belang dat er zaken goed worden ingesteld. Wil jij je website gaan migreren? Ben je benieuwd wat er zoal bij komt kijken en wat je zeker niet moet vergeten bij een migratie? Wij hebben een SEO Migratie Checklist voor je opgesteld, om niets te vergeten.

Direct contact

Download de SEO Migratie Checklist

The Art of Online Influence

 • Online marketing

  Ontdek de kracht van online marketing met Webelephant. Vergroot je online zichtbaarheid, bereik jouw doelgroep en behaal meer conversies.
  Lees Meer
 • Marketing strategie

  Optimaliseer je online aanwezigheid, verhoog de betrokkenheid van je doelgroep en converteer bezoekers tot klanten met behulp van marketing strategie.
  Lees Meer
 • Search Engine Advertising

  Wil je direct resultaat behalen met online adverteren? Kies voor SEA bij Webelephant en verhoog je online zichtbaarheid en conversies.
  Lees Meer
 • Search Engine Optimization

  Verhoog je organische vindbaarheid en trek meer relevante bezoekers aan met de SEO-diensten van WebElephant.
  Lees Meer
 • Internationaliseren

  Droom je van internationale groei voor jouw bedrijf? Start vandaag met WebElephant: jouw partner voor succesvol ondernemen over de grens. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen.
  Lees Meer
 • Conversion Rate Optimization

  Optimaliseer de conversie van je website met de krachtige Conversion Rate Optimization van Webelephant. Verhoog je conversieratio en maximaliseer je online succes.
  Lees Meer
 • Leadgeneration

  Verhoog je klantenbestand en genereer waardevolle leads met de effectieve leadgeneratie diensten van Webelephant. Haal het maximale uit je marketinginspanningen.
  Lees Meer
 • Social media marketing

  Breng je merk tot leven op sociale media met de professionele social media marketing van Webelephant. Vergroot je bereik en betrokkenheid vandaag nog.
  Lees Meer
 • B2B Ecommerce

  Breid je B2B-business uit en verhoog je omzet met de krachtige B2B e-commerce oplossingen van Webelephant. Ontdek nieuwe groeikansen.
  Lees Meer
 • Affiliate marketing

  Vergroot je bereik en verhoog je omzet met het effectieve affiliatemarketingprogramma van Webelephant. Ontdek nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en groei je business.
  Lees Meer
 • Marketplaces

  Breid je online verkoopkanalen uit en bereik miljoenen potentiële klanten met onze marketplaces-oplossingen bij Webelephant. Verhoog je omzet vandaag nog.
  Lees Meer