Online marketing

Slim en doelgericht

Online marketing is een spel waarvan de regels continu veranderen. Dit maakt dat er nooit een eindstreep in zicht is. De constante strijd om positie en zichtbaarheid is een belangrijke. Steeds meer spelers betreden het speelveld waardoor de concurrentie intensiveert. Dit heeft ertoe geleid dat ondernemingen met gigantische marketingbudgetten overal terugkomen, en de ‘kleine jongens’ niet meer mee kunnen komen.

Door online marketing op een wie-niet-sterk-is-moet-slim-zijn manier te benaderen, kunnen er deuren geopend worden die voor anderen gesloten blijven. Hiermee wordt bedoeld dat we de doelgroep zeer gericht aanspreken. Deze aanpak zorgt ervoor dat niet geprobeerd wordt om de massa binnen te halen, maar enkel de personen met koopintentie of degenen die je wil informeren.

De onmisbare rol van Online Marketing

Online marketing heeft bij nagenoeg alles wat je online ziet een vinger in de pap. Advertenties, search engine optimization, opmaak van websites, kleurgebruik en zoekresultaten zijn slechts enkele voorbeelden. Hiermee wordt de consument beïnvloed, en bewust of onbewust gestimuleerd om een aankoop te doen.

Goede marketeers kunnen zich in de klant verplaatsen, en de customer journey vooraf uitstippelen. Het orderproces van iemand die een ski-jas zoekt, is namelijk compleet anders dan dat van iemand die zijn tuin wil opleuken met een blokhut. Het doel van online marketing is natuurlijk een grote groei in conversie optimalisatie.

Vraag naar de mogelijkheden

De juiste online marketing strategie

De marketingmix is met de komst van online marketing uitgebreider geworden dan de oorspronkelijke 4 P’s (product, prijs, plaats, promotie). Hoewel deze natuurlijk nog steeds op gaan, is de invulling hiervan uitgebreid met de komst van internet en webshops.

Dit geeft de mogelijkheid om de bezoeker te ondersteunen met gerelateerde services. In eerste instantie zal het in een webshop gaan om de verkoop van een product. Maar daarnaast kunt u er voor kiezen om ook de handleidingen digitaal beschikbaar te maken of de klant te laten chatten met een medewerker.

Dit is dienstverlening die het gemakkelijk maakt om uw klanten snel van het juiste advies te voorzien. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om op deze manier snel advies te verzorgen zonder dat de klant hiervoor naar de winkel hoeft te komen.

De brede online wereld

Online marketing is ontzettend breed. Je kunt een grote mix aan kanalen inzetten om relevante bezoekers binnen te halen zoals SEO en SEA, Facebook en Instagram, E-mailmarketing of Marketplaces. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist je webshop te optimaliseren om de bezoekers díe je hebt, nog beter van dienst te zijn.

Belangrijk bij het starten met online marketing, is dat je een doel voor ogen hebt. Op basis van je doel kun je een gedegen online marketingstrategie uitzetten. Voorbeelden van doelen zijn:

 • Naamsbekendheid vergroten
 • Online zichtbaarheid vergroten
 • Leads genereren
 • Aantal reserveringen en boekingen verhogen
 • Aantal bestellingen verhogen
 • Omzet verhogen
 • Verkeer naar de website vergroten

The power of we

Ontdek The Power of We met WebElephant, waar ervaren online marketeers klaarstaan om jouw bedrijf te helpen groeien en floreren. Neem direct contact met ons op voor vragen of vrijblijvend advies.

Neem direct contact op

CONTACTFORMULIER

Benieuwd waar kansen liggen voor jouw organisatie? Neem contact op via onderstaand formulier.

Door het versturen van dit formulier geef ik akkoord dat mijn gegevens door WebElephant verwerkt mogen worden.

Neem direct contact op

076 886 73 77

online marketing diensten

 • Online marketing

  Ontdek de kracht van online marketing met Webelephant. Vergroot je online zichtbaarheid, bereik jouw doelgroep en behaal meer conversies.
  Lees Meer
 • Marketing strategie

  Optimaliseer je online aanwezigheid, verhoog de betrokkenheid van je doelgroep en converteer bezoekers tot klanten met behulp van marketing strategie.
  Lees Meer
 • Search Engine Advertising

  Wil je direct resultaat behalen met online adverteren? Kies voor SEA bij Webelephant en verhoog je online zichtbaarheid en conversies.
  Lees Meer
 • Search Engine Optimization

  Verhoog je organische vindbaarheid en trek meer relevante bezoekers aan met de SEO-diensten van WebElephant.
  Lees Meer
 • Internationaliseren

  Droom je van internationale groei voor jouw bedrijf? Start vandaag met WebElephant: jouw partner voor succesvol ondernemen over de grens. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen.
  Lees Meer
 • Conversion Rate Optimization

  Optimaliseer de conversie van je website met de krachtige Conversion Rate Optimization van Webelephant. Verhoog je conversieratio en maximaliseer je online succes.
  Lees Meer
 • Leadgeneration

  Verhoog je klantenbestand en genereer waardevolle leads met de effectieve leadgeneratie diensten van Webelephant. Haal het maximale uit je marketinginspanningen.
  Lees Meer
 • Social media marketing

  Breng je merk tot leven op sociale media met de professionele social media marketing van Webelephant. Vergroot je bereik en betrokkenheid vandaag nog.
  Lees Meer
 • B2B Ecommerce

  Breid je B2B-business uit en verhoog je omzet met de krachtige B2B e-commerce oplossingen van Webelephant. Ontdek nieuwe groeikansen.
  Lees Meer
 • Affiliate marketing

  Vergroot je bereik en verhoog je omzet met het effectieve affiliatemarketingprogramma van Webelephant. Ontdek nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en groei je business.
  Lees Meer
 • Marketplaces

  Breid je online verkoopkanalen uit en bereik miljoenen potentiële klanten met onze marketplaces-oplossingen bij Webelephant. Verhoog je omzet vandaag nog.
  Lees Meer